Akupresszúra szerepe az immunerősítésben

Az akupresszúra több évezredes tudománya által aktiválhatjuk immunrendszerünket. Segítségével feloldhatjuk blokkjainkat, hozzájárulhatunk jó közérzetünkhöz, egészségünk fenntartásához. Ehhez semmi másra nincs szükségünk, mint saját kezünkre, és az akupresszúra ismeretére.  Aki elsajátítja az akupresszúra ősi tudományát, nap mint nap élvezheti, számtalan jótékony hatását.

  • Az immunrendszerünk harmonizálásában kiemelt jelentőségű az akupresszúra, hiszen az ujjak nyomásának hatására megszűnik az izmok feszültsége, az ellazult izomrostokban felgyorsul a vér és nyirokkeringés. Az élénkebb keringés következtében, a test minden területe több oxigént és fontos tápanyagokat kap, illetve a salakanyagok elszállítása is jobb lesz. Ha kevesebb a salakanyag az immunrendszer munkája sem bonyolódik. A jobb nyirokkeringés által, a nyirokerekben közlekedő immunsejtek is gyorsabban és szabadabban közlekedhetnek testszerte.
  • Akupresszúrás kezelés hatására csökken a stressz szintünk, így belső szerveink harmonikusabban működnek, feladatköreiket kiegyensúlyozottan látják el.
  • Pontmasszázzsal fel tudjuk szabadítani az életenergiánk áramlását, az elzáródott energiavezetékek megnyitásával az akupresszúra a pangó energiát újra áramlásba tudja lendíteni, fellendítve ezzel immunrendszerünk működését is.

 De mi ez a sok ezer éve generációkon keresztül örökített tudomány?

  • Sokan ismerik a társmódszerét is, az akupunktúrát, melyet tűszúrásokkal végeznek. Az akupresszúránál erre nincs szükség, magunk, vagy mások kezelése pusztán érintéssel, kisebb-nagyobb nyomással történik. Akár Testi, akár Lelki, akár Szellemi problémákat okoz életerőnk kiegyensúlyozatlansága akupresszúrával a panaszok jelentősen enyhíthetőek.
  • Ennek a csodálatos módszernek az első írott forrása a Sárga Császár Belgyógyászati könyve mely i.e. 2300 körül íródott. Ebben a monumentális műben több, a masszázzsal foglalkozó fejezetet találunk. A kínai orvostudomány felfedezése volt, hogy bizonyos testtájak nyomásával gyógyító folyamataink serkenthetőek.
  • Igaz hogy Kínában rendszerezték és őrizték meg az akupresszúrát, de az emberiség minden kultúrájában felismerték a masszázs jótékony hatását. De a Kínaiak voltak az elsők, akik felfedezték, hogy nyomással nem csak az adott terület kezelhető, hanem távolabbi testtájakra is hathatunk
  • Láthatjuk azt, hogy az akupresszúrát igen régen alkalmazzák eredményesen, és kiállta az évezredek próbáját. Az ókori Kínában csak a működő módszerek maradhattak fenn, mert az orvost csak addig fizették, amíg egészséges volt a páciens, mihelyt beteg lett, nem kapott fizetést. Így elemi érdeke volt a gyógyítónak hogy valódi, egészséget nem károsító eljárásokat alkalmazzon. Ebben a fejlesztő környezetben csiszolódott az akupresszúra holisztikus gyógyító módszerré.

 

Az emberiség e fontos kincsét elsőként az „Immunerősítő Életmód” tanfolyamunkon használjuk. A lehető legegyszerűbb, de ugyanakkor leghatékonyabb pontokat, kezelési technikákat választva.